13 Ağustos 2012 Pazartesi

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Maçı

Geçen sene yıktığımız derbilerdeki Fenerbahçe üstünlüğü, bu maçta da kendini gösteremedi.Fatih Terim'in takımın başına geçmesiyle izlemeye başladığımız o baskılı,arzulu Galatasarayımız yine sahada iş başındaydı.Kazanmak için yine her şey yapıldı.Herkes terinin son damlasına kadar savaştı.Herhalde sahada kimsenin vasatın altında olmadığı konusunda hepimiz hemfikiriz.

Bunun dışında Selçuk İnan kalitesi yine kendini gösterdi.Her maç ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu bizlere gösteren "Maestromuz" bu maç da rakibin korkulu rüyasıydı.Eski arkadaşı Umut'la olan uyumları bize 2 harika asist ve 2 harika gol getirdi.Aradaki uyum hepimizi ekran başında mest etti diyebilirim.Açıkça söyleyebilirim, Selçuk İnan bizim takıma bahşedilmiş, Tanrının bir lütfudur.


Umut'a tekrar değinecek olursam, dün gerçekten yapabileceğinin en iyisini yapmak için elinden geleni yaptı.
Son vuruşlardaki sıkıntıları zaman zaman yine kendini hissettirse de bu açığını yaptığı defans düşmanı baskı ve arkaya koşularla kapattı.Adeta takımdaki diğer forvetlere selam çaktı.


Engin'in yaptıkları hakkında çok fazla konuşmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Çünkü bi oyuncunun belli bi karakteri vardır ve onu asla değiştiremezsiniz.Belki bu özellikleri törpüleyip gizlemeye çalışırsınız ama bi yerde patlak verir.Geçen gece olan da buydu.Engin'e konu hakkında ne çok yüklenmeliyiz, ne de hemen asıp kesmeliyiz.Eminim Fatih Terim konuyla ilgili gerekeni yapacaktır.


Amrabat hakkında da söylenecek bi kaç şey var.Dün yaptıkları, yapacaklarının fragmanı gibiydi.Ona bencil diyenlere attığı %100 gol pozisyonuna sokan pasları izlemelerini tavsiye ediyorum.Sadece teknik ve fiziğin yanında mental özelliklerinin de üst seviyede olduğunu gördüm.Bu beni çok sevindirdi çünkü ondan beklentim kat ve kat arttı.Yürüyedur aslan parçası !

Tempomuzu arttırıp gol bulduğumuzda oyunu soğutan taraftarlarımıza da Fenerbahçeli arkadaşlarımın teşekkürlerini iletmek istiyorum.Sağolsunlar rakip takım şoku atlatıp üstümüze gelsin diye ellerinden geleni yaptılar.Bunu yaparken amaçları neydi veya o meşaleler oraya nasıl girdi o çok ayrı bir konu.


Son olarak başarımız hepimize hayırlı olsun.Sezonun ilk kupasını en büyük rakibimizden alarak mesajımızı da verip ligin açılışını beklemeye başladık.Hakkımızda hayırlısı olsun.Allah utandırmasın.


Maçın Tamamı (HD)







Kupa Töreni



0 yorum:

Yorum Gönder